Vláčná cuketová bábovka (výborná)

Vláčná cuketová bábovka (výborná)
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    10
  • Celkový čas
    1 hod. 20 min.

Cuketa je skvělou potravinou, jelikož se díky své neutrální chuti hodí snad ke všemu. Cuketu můžeme jíst syrovou, pečenou, grilovanou, ale také ji může přidat do spousty slaných i sladkých pokrmů. Máme z ní rádi polévku, pomazánky, cukeťáky a další. Dnes připravíme vláčnou cuketovou bábovku.

Vláčná cuketová bábovka (výborná) je neskutečně podobná klasické bábovce jak ji znáte, jen je díky cuketě více vláčná. Tuto bábovku pečeme převážně v létě při nadbytku cuket a připravuji ji klasicky mramorovou s holandským kakaem.

Suroviny – Vláčná cuketová bábovka (výborná)

  • Cuketa
  • Polohrubá mouka
  • Vejce
  • Olej 
  • Kypřící prášek
  • Cukr moučka
  • Vanilkový cukr
  • Skořice mletá
  • Kakao holandské
  • Máslo na vymazání formy
  • Polohrubá mouka na vymazání formy

Postup přípravy – Vláčná cuketová bábovka (výborná)

  • Cuketu očistíme, zbavíme slupky, nastrouháme najemno, zlehka z ní vymačkáme šťávu a necháme stranou.
  • V další míse rozšleháme vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, mletou skořici, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou cuketu a důkladně promícháme. Vznikne nám krásně vláčné těsto.
  • Připravíme si ještě jednu menší misku a vzniklé těsto rozdělíme na dvě části. Větší část ponecháme světlou a do té menší přidáme holandské kakao a promícháme.
  • Formu na bábovku vymažeme máslem po celém obvodu a vysypeme polohrubou moukou.
  • Do připravené formy nalijeme část světlého těsta, veškeré kakaové těsto a zase zbytek bílého těsta. Po upečení vznikne krásně mramorová bábovka.
  • Dáme péct do předehřáté trouby při 180°C na cca 50 minut. Necháme chvíli vychladnout a poté bábovku vyklepneme z formy. Na závěr  posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na kousky a podáváme. Bábovku máme jako dezert, snídani nebo svačinu.

TIP:

  • Správně upečenou bábovku poznáme tak, že když do ni zapíchneme špejli a zůstaneme nám čistá, tak máme upečeno. Jestliže to tak nebude, necháme ji ještě pár minut dopéct.

Vyzkoušejte také:

Ingredients

Vláčná cuketová bábovka (výborná)

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.