-
Čas přípravy30 minut
-
Doba vaření50 minut
-
Porce10
-
Celkový čas1 hod. 20 min.
Cuketa je skvělou potravinou, jelikož se díky své neutrální chuti hodí snad ke všemu. Cuketu můžeme jíst syrovou, pečenou, grilovanou, ale také ji může přidat do spousty slaných i sladkých pokrmů. Máme z ní rádi polévku, pomazánky, cukeťáky a další. Dnes připravíme vláčnou cuketovou bábovku.
Vláčná cuketová bábovka (výborná) je neskutečně podobná klasické bábovce jak ji znáte, jen je díky cuketě více vláčná. Tuto bábovku pečeme převážně v létě při nadbytku cuket a připravuji ji klasicky mramorovou s holandským kakaem.
Suroviny – Vláčná cuketová bábovka (výborná)
- Cuketa
- Polohrubá mouka
- Vejce
- Olej
- Kypřící prášek
- Cukr moučka
- Vanilkový cukr
- Skořice mletá
- Kakao holandské
- Máslo na vymazání formy
- Polohrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy – Vláčná cuketová bábovka (výborná)
- Cuketu očistíme, zbavíme slupky, nastrouháme najemno, zlehka z ní vymačkáme šťávu a necháme stranou.
- V další míse rozšleháme vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, mletou skořici, polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, nastrouhanou cuketu a důkladně promícháme. Vznikne nám krásně vláčné těsto.
- Připravíme si ještě jednu menší misku a vzniklé těsto rozdělíme na dvě části. Větší část ponecháme světlou a do té menší přidáme holandské kakao a promícháme.
- Formu na bábovku vymažeme máslem po celém obvodu a vysypeme polohrubou moukou.
- Do připravené formy nalijeme část světlého těsta, veškeré kakaové těsto a zase zbytek bílého těsta. Po upečení vznikne krásně mramorová bábovka.
- Dáme péct do předehřáté trouby při 180°C na cca 50 minut. Necháme chvíli vychladnout a poté bábovku vyklepneme z formy. Na závěr posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na kousky a podáváme. Bábovku máme jako dezert, snídani nebo svačinu.
TIP:
- Správně upečenou bábovku poznáme tak, že když do ni zapíchneme špejli a zůstaneme nám čistá, tak máme upečeno. Jestliže to tak nebude, necháme ji ještě pár minut dopéct.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Vláčná cuketová bábovka (výborná)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review